Strategii de dezvoltare econimică locală

Pellentesque faucibus, justo a porttitor varius, elit libero ultricies purus, lobortis ornare elit mauris sit amet nibh.

Strategii de dezvoltare econimică locală

Strategia de dezvoltare locală vine în sprijinul comunităților locale și al autorităților, ca instrument pentru ghidarea dezvoltării economice și sociale. Cadrul funcțional al strategiei de dezvoltare locală este bazat pe două organisme, care fundamentează și susțin elaborarea și implementarea sa. Aceste organisme, de cele mai mute ori formalizate prin acte normative sau administrative locale generează și asigură, pe de o parte, un proces participativ de planificare a dezvoltării bazat pe sisteme de control integrate, pentru a stimula cooperarea și interesul mutual pentru dezvoltare si, pe de alta parte, dezvoltarea unor mecanisme de coordonare la nivelul executivului autorităților publice locale.

Actualizarea periodică a planurilor strategice implică parcurgerea unor pași procedurali, coordonați de către un consultant. Acest proces presupune:

  • Structurarea unui parteneriat între autoritățile locale, sectorul privat și societatea civilă și organizarea unui consorțiu strategic de dezvoltare locală.
  • Organizarea consultărilor cetățenești.
  • Analiza contextului și actualizarea/ajutarea profilului comunității.
  • Identificarea aspectelor critice ale dezvoltării, identificarea avantajelor, dezavantajelor, oportunităților și pericolelor (analiza SWOT).
  • Actualizarea/reformularea misiunii, viziunii și obiectivelor strategice.
  • Elaborarea planurilor de acțiune pe probleme critice.

Știm că un proiect de succes înseamnă efort și dedicare

Suntem aici să te ajutăm