SERVICII DE CONSULTANȚĂ

Parteneriat public-privat

Realizează proiecte publice de succes prin implicarea investitorilor

Dezvoltarea sustenabilă a unei comunități nu se poate realiza fără existența unei infrastructuri solide care să faciliteze creșterea activității economice a zonei, însă de multe ori capacitatea autorităților publice de a susține financiar realizarea proiectelor majore este limitată.

În această situație, una dintre opțiunile pe care o autoritate publică le are la îndemână este reprezentată de parteneriatul public-privat, reglementat de OUG 39/2018.

Modul de acțiune este foarte simplu. Primăria, împreună cu partenerul privat, creează o companie de proiect care realizează investiția, o operează și o întreține pe perioada contractului. Asta înseamnă că un proiect de infrastructură ce va fi folosit de contribuabili în următorii 50 de ani va fi plătit nu doar de cei care trăiesc și muncesc astăzi, ci de toate generațiile de contribuabili care beneficiază de realizarea proiectului.

Foarte important este însă faptul că pe toată durata contractului, investitorul privat se ocupă de mentenanță, de întreținere și de renovare, iar în urma acestui tip de contract, toată lumea câștigă. Primăria realizează proiectul rapid și la standarde ridicate, scapă de licitații și contestații, iar investitorul privat obține un profit stabil și sigur pe o perioadă lungă de timp.

Cum putem ajuta

  • Realizarea studiului de fundamentare care analizează viabilitatea și bancabilitatea proiectului, precum și modul de alocare a riscurilor;
  • Suport în identificarea potențialilor investitori și prezentarea proiectului către aceștia;
  • Asistență în consultările cu investitorii interesați ce stau la baza realizării documentației de elaborare a ofertei;
  • Organizarea licitației prin care este ales partenerul privat;
  • Asistență în elaborarea contractului de parteneriat public-privat.

Știm că un proiect de succes înseamnă efort și dedicare

Suntem aici să te ajutăm